Daikin Synergi

MAKSIMAL EFFEKT: Daikin Synergi er den aller kraftigste modellen som gir fantastisk varmeeffekt.

FINN VARMEPUMPEN SOM PASSER BEST FOR DEG

Mange varmepumper gir mye varme og lite lyd ved fine høsttemperaturer. Men pass på at du velger en løsning som også leverer på en skikkelig kald vinterdag. Her finner du modellen som passer for ditt behov.

– De fleste leverandører markedsfører effekten og lydnivået av varmepumpene sine ved syv varmegrader i utelufta. I Daikin har vi en filosofi om at varene skal produseres på det kontinentet de skal brukes. Vi vet at de leverer ved 25 minusgrader, sier salgsdirektør i Daikin Norge, Thomas Karlson.

Salget av varmepumper i Norge har skutt i været de siste årene. Fra nyttår blir det forbudt å varme opp huset med den gamle fossile oljefyren, og da skal enda flere gå over til moderne løsninger.

DERFOR ER DAIKIN VARMEPUMPER I SÆRKLASSE:

• Daikin er verdens største aktør innen varmepumper og air-conditioning til privat- og bedriftsmarkedet.

• Daikins produkter på det norske markedet er testet og utviklet i Norden for å sikre at de fungerer i et krevende klima. Alle modeller testes under ekstreme forhold ved selskapets utviklingssenter for å sikre at maskinene er driftssikre og leverer behagelig varme når det er skikkelig kaldt.

• Daikin gir fabrikkgaranti på antall kW som leveres på 25 minusgrader, men virker også godt i enda kaldere vær. Selv Daikins minste nordiske modell, Moskus, leverer varme tilsvarende tre store panelover ved 25 minusgrader, men med et mye lavere strømforbruk.

• Daikin varmepumpe har i tillegg egenutviklet teknologi på utedelen som forhindrer is og riming. Da unngår du nedetid og får en mer stabil varme i huset.

• Det er vegghengte varmepumper som er mest vanlig, men for noen vil en gulvmodell passe vel så godt. De er enkle å plassere under et vindu og blåser varm luft langs gulvet, opp og inn i rommet.

– Har du et hus som er veldig gulvkaldt, kan det være gunstig med en gulvmodell, sier salgsdirektør Thomas Karlson.

DETTE BØR DU TENKE PÅ FØR DU VELGER

– Det er mange faktorer å ta hensyn til før man velger varmepumpen som passer ditt behov, sier ekspert Thomas Karlson. Han trekker fram fire faktorer som særlig viktige:

• Hvor stor er boligen du skal varme opp?
• Hvor kaldt er klimaet der du bor?
• Har du allergikere eller astmatikere i familien?
• Hvor viktig er design og interiør for deg?

– Grovt sett kan en varmepumpe erstatte fire-fem store panelovner på 1000 watt, men bruker bare strømforbruket av én ovn, forklarer Karlson.
Han påpeker at det kan være smart å beholde noen få panelovner i utvalgte rom, eller vurdere om du trenger flere varmepumper hvis boligen er veldig stor.

– Det er viktig å montere innedelen så du får varmet opp de rommene der behovet er størst. Jeg vil uansett anbefale alle å bestille en gratis befaring fra en ekspert som kan hjelpe deg å avklare behovene. Det vil sikre deg en løsning du vil bli fornøyd med, sier Karlson.

Eksperten påpeker at alle Daikins modeller kan styres fra mobiltelefonen. Han trekker fram fire modeller med ulike fortrinn som kan hjelpe deg å finne varmepumpen som passer for din bolig:

Daikin Synergi R-32

Daikin Synergi+: Den aller kraftigste

Den kraftigste modellen og i en egen klasse når det kommer til varmeeffekt. Den er utstyrt med Flash Stream-teknologien som renser luften for pollen, bakterier, virus og lukt. Les mer

Daikin Moskus R-32

Daikin Moskus+: Snerten og effektiv

En kompakt og prisgunstig varmepumpe som gjør jobben på kalde dager. Størrelsen gjør den perfekt til å montere over dører. En av markedets aller minste innerdeler, med 77 cm bredde og 28,5 cm høyde. Les mer

Daikin Standard Gulv

Daikin Standard gulv: Perfekt for gulvkalde hus

Gulvmodellen er svært enkel å plassere under vindu. Med utblåsning både oppe og nede sikres behagelig spredning av varme langs gulvene og ut i rommet. Les mer

Daikin Emura II

Daikin Emura: En designvinner

Emura leveres i hvit eller sølv og passer godt inn i moderne hjem. Den har funksjoner som sikrer høy komfort inne, og den nordiske utedelen gir høy strømbesparelse og isfri drift i kaldt vinterklima. Les mer

Otto_allergi

BEDRE LUFT: Otto «Sinnasnekkern» Robsahm har installert Daikin Synergi+ med Flash Streamer, og flere i familien som sliter med allergi merker at luften blir bedre.

BEDRE INNELUFT FOR ALLERGIKERE

Otto «Sinnasnekker´n» Robsahm bor i en gammel, trekkfull tømmerbolig, og sverger til varmepumpene fra Daikin for å holde temperaturen oppe.

– I det store låvebygget mitt, hvor jeg også har kontor, har jeg installert den største modellen. Du kjenner jo selv hvor varmt og godt jeg har det her? sier Robsahm.

TV-snekkeren har også fått erfare de positive effektene av Daikins teknologi for å rense lufta før den sendes ut i rommet. Flere av Daikins modeller leveres med Flash Streamer, som innebærer at luften blir bestrålt med høyhastighetselektroner inne i pumpa. Da brytes allergener, pollen virus og lukt ned og uskadeliggjøres.

– Jeg har flere i familien som sliter med allergier, og de mener lufta inne blir mye bedre når den er renset, sier Robsahm.

FAKTA OM DAIKIN VARMEPUMPER

• Verdens største aktør innen varmepumper og air-conditioning, med historie tilbake til 1924.
• Alle modeller er testet og utviklet i Norden for å takle vårt klima.
• Fabrikkgaranti på antall kW varme helt ned til -25 grader.
• 5 års trygghetsgaranti som betyr at du som sluttbruker får dekket deler og arbeid i 5 år etter installasjon.
• Daikin har egenutviklet teknologi for å unngå is og riming på utedelen. Da unngår du nedetid.
• Mange modeller kommer med Flash Streamer som ren