Daikin Altherma Høytemperatur

Mange boliger har oppvarming basert på en oljefyr. Å fyre med olje er både dyrt og lite miljøvennlig. I tillegg skal dette bli forbudt innen 2020. Daikin har laget en høytemperaturs varmepumpe som erstatning for et oljefyringsanlegg. For å komme opp i samme vanntemperaturer som en oljefyr virker Altherma HT i to trinn og varmepumpen tilknyttes boligens eksisterende røropplegg. Altherma HT har selvfølgelig også oppvarming av tappevann. Erstatter du din oljefyr med en varmepumpe fra Daikin vil du også få økonomisk støtte fra Enova.

Enova støtte

Enova kan gi støtte på inntil kr. 50.000,- etter installasjon av en luft/vann varmepumpe hjemme hos deg? Nå har du rett til å få tilbake penger når du investerer i energitiltak i boligen. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn dokumentasjon på kjøpet! Et godt tiltak er å fjerne en oljefyr til en mer energivennlig løsning. Les mer om støtteordningene på enova.no

1) Energi fra uteluften
En luft/vann varmepumpe henter varmeenergi fra uteluften. Energien blir brukt til oppvarming og varmtvann i boligen. Dette sparer både penger og miljø.

2) To-trinns varmepumpe
Daikin Altherma HT er en to-trinnsvarmepumpe. Det ekstra varmepumpetrinnet gir vann til oppvarming på opp til 80°C. Daikin Altherma HT kan derfor erstatte en oljefyr og man kan benytte boligens eksisterende radiatorer.

3) Komplett løsning
En høytemperaturløsning fra Daikin sørger ikke bare for varm bolig, men også for varmt tappevann. Den raske oppvarmingen gir behov for mindre varmtvannstanker.

4) Enkelt betjeningspanel
Betjeningspanelet er enkelt i bruk, men har avanserte funksjoner. Dette er hjertet i anlegget hvor du kan styre temperaturer, lyd, tidsur og mye annet. Brukerveiledningen er selvfølgelig på norsk.

Daikin Altherma HT – to-trinns varmepumpe

En luft/vann varmepumpe benytter uteluften som energikilde. En lavtemperatur varmepumpe leverer vann opp til 55 °C. Denne har et trinn – en kompressor. Skal vi erstatte en oljefyr uten å bygge om husets varmesystem trenger vi varmere vann. Altherma HT har to varmepumpetrinn, en utedel med kompressor som fungerer som første trinn og en innedel med kompressor – trinn to, som løfter temperaturen opp til 80°C. Dette tilsvarer temperaturen du får fra en oljefyr og gjør at du kan benytte husets eksisterende infrastruktur for oppvarming.

  • Erstatter din oljefyr, og benytter dine eksisterende radiatorer

  • Stillegående varmepumpe tilpasset vann med lav hastighet

  • Energibesparende teknologi med høy virkningsgrad

  • Enkel installasjon og plassbesparende utforming

  • Leverer varmtvann opptil 80°C ved -20°C ute, uten bruk av elektrisk tilleggsvarme

  • Fabrikktestet drift ned til -25°C utetemperatur

Finn forhandler

Ønsker du kontakt med en lokal Daikin-forhandler? Finn den som ligger nærmest og ta kontakt for en uforpliktende befaring.

Finn forhandlere
Få gratis befaring